Blog

Imke Donkers

6 december 2014

youtubers

Van Youtuber naar BN’er, past commercie wel bij youtubers?

Voor jongeren zijn de Nederlandse youtubers Teske en Mertabi al jaren celebrities. Nu zullen ook mensen boven de 30 kennismaken met deze twee ambitieuze jongeren. Teske heeft haar eerste single uitgebracht en Mertabi heeft een 2-jarig contract getekend bij RTL. In dit artikel lees je waarom.

YouTube is interessanter dan televisie
Voor veel jongeren is de televisie een verouderd medium. Je kan kiezen uit een handjevol programma’s die door volwassenen zijn geregisseerd en uitgekozen. Boring! Jongeren kijken liever video via YouTube. De mogelijkheden zijn eindeloos en hier kunnen ze tenminste zien wat leeftijdsgenoten bezig houdt. Het grootste deel van de filmpjes op YouTube wordt namelijk geproduceerd door jongeren zelf.

Jongeren die veel tijd steken in vloggen op hun eigen Youtube-kanaal noemen we Youtubers. Sommige kunnen daar zoveel geld mee verdienen dat het een fulltime baan wordt. Youtubers zijn meestal normale jongeren die laten zien wat hen bezig houdt in hun dagelijkse leven. Kijkers staan op die manier.. lees verder op allesoverjongeren.nl