Portfolio

Via Ventosa 2014

straatfestival Via Ventosa 2014

Via Ventosa is een laagdrempelig en experimenteel straatfestival met een mix van theater, dans, muziek, kinderprogramma, beeldende kunst, eten, gezelligheid en meer. Op het festival wordt werk van jonge, voornamelijk Eindhovense kunstenaars getoond waarvan soms zelfs speciaal voor Via Ventosa geproduceerde cross-overs.

Via Ventosa is een familiefestival bij uitstek, maar tegelijkertijd dé plek voor theater- en muziekliefhebbers. De laatste acht edities hebben ons geleerd dat ons publiek vooral komt voor de aangename ontspannen sfeer en om verrast te worden. Jaarlijks trekt Via Ventosa dan ook tussen de 2000 en 4000 bezoekers.

Via Ventosa 2014
De organisatie van het leukste straatfestival van Eindhoven bestond dit jaar uit een divers groepje van 5 leden. Het straatfestival is gratis en dat zorgt ervoor dat je creatief om moet gaan met een klein budget. Gezamenlijk hebben we thema ‘dwalen’ gekozen en dit concept verder uitgewerkt. Naast de programmering en organisatie ben ik verantwoordelijk voor de (online) communicatie. Dit bestond voornamelijk uit het schrijven van persberichten en het coördineren van de Facebookpagina.


Het Eindhovens Dagblad heeft achteraf aandacht besteed aan het geslaagde festival.