Blog

Imke Donkers

9 september 2014

jongeren voedsel

De Foodie trend zet door: jongeren vinden voedsel belangrijk

Een aantal maanden geleden schreef ik hoe jongeren steeds meer bewust bezig zijn met voedsel. Inmiddels hebben de meeste grote supermarkt ketens een schap gevuld met superfood. Ook in Amerika kiezen steeds meer jongeren liever voor gezond voedsel dan fastfood. Jongeren zijn niet alleen bezig met hun eigen gezondheid. Zij vragen zich steeds vaker af: waar komt mijn voedsel vandaan?


Jongeren denken na over voedsel en samenleving
Het bewust bezig zijn met voedsel gaat verder dan alleen letten op wat je eet. Steeds meer jongeren houden zich bezig met waar hun eten vandaan komt en welke rol voedsel speelt in de samenleving. Een voorbeeld daarvan is Het Eetcafe, een initiatief van de Youth Food Movement. Het Eetcafé is een on- en offline hangout voor boer en burger, waar jonge mensen elkaar ontmoeten, inspireren en praten over .. lees verder op allesoverjongeren.nl